S týmto univerzálnym nožom nakrájate ovocie a zeleninu bez stláčania, ľahko naporciujete menšie kusy mäsa a syrov. Špikovanie pre Vás bude s týmto nožom jednoducho radosť. Týmto nožom nahradíte veľký nôž Chef vo chvíli, keď potrebujete precízne rezy. Je to šikovný pomocník aj pri spracovávaní byliniek.
Využitie:
Varenie: malý univerzálny nôž je ideálny pre každodenné úlohy v kuchyni, ako je krájanie ovocia a zeleniny, lúpanie zemiakov, porciovanie mäsa a krájanie syrov. Je dostatočne ostrý a presný pre jemné úlohy, ako je krájanie byliniek alebo cesnaku.
Olovrant : nôž je perfektný na prípravu desiat, ako je krájanie sendvičov, syrov, ovocia a zeleniny. Jeho kompaktná veľkosť uľahčuje manipuláciu a prenášanie.
Outdoorové aktivity : malý univerzálny nôž je skvelým spoločníkom na pikniky, kempovanie alebo turistiku. Možno ho ľahko zabaliť (vďaka krytke na ostrie) do batohu a použiť na prípravu jedla alebo rôzne drobné úlohy vonku v prírode.
Práca v domácnosti : Vďaka svojej presnosti a kontrole je tento nôž tiež užitočný pre rôzne remeselné práce, ako je rezanie papiera, povrázkov alebo iných materiálov.
Malý univerzálny nôž je nevyhnutným nástrojom, ktorý poskytuje flexibilitu a presnosť pre širokú škálu kuchynských úloh. Je to investícia, ktorá vám uľahčí a spríjemní prípravu jedla každý deň.
#ShowMore#
Ostrie noža
Ostrie nožov zo série Blue Stone VG-10 Damascus má rezné jadro z ocele VG10 , ktoré je veľmi dobre chránené proti korózii a vonkajšiemu mechanickému poškodeniu. Oceľ VG10 má jedinečnú ostrosť pri tvrdosti R61+/-1 Rockwella. Jadro z ocele VG10 je vložené medzi 66 vrstiev 2 nerezových ocelí rozdielnych tvrdostí (damascus steel), ktoré zaisťujú mimoriadnu odolnosť a húževnatosť. Pri výrobe je využité presné tepelné vákuové kalenie, ktoré poskytuje damaškovej oceli mimoriadnu odolnosť a pevnosť. Dokonale vyvážená čepeľ japonského tvaru a ručné brúsenie noža zaistí, že čoskoro zabudnete na ostatné nože vo Vašej kuchyni. Ostrá čepeľ umožňuje presné, ľahké a bezpečné krájanie. Je ideálny aj pre začiatočníkov, ktorí s týmito kuchynskými nožmi môžu ľahko pracovať. Nože SOK Blue Stone VG-10 Damascus sú skvelou voľbou pre tých, ktorí ocenia kombináciu estetiky a funkčnosti. Sú dôkazom nožiarskych majstrovstiev a predstavujú krásny a praktický doplnok do každej kuchyne.
Rukoväť noža
je vyrobená z kameňa tyrkysu, ktorý je vyhľadávaný pre svoju farbu a textúru. Kameň bol stabilizovaný za účelom dosiahnutia vyššej pevnosti a modrej farby.
Starostlivosť o tyrkys
Tyrkys je pomerne mäkký kameň, a preto je dôležité ho chrániť pred tvrdými nárazmi a poškriabaním. Odporúča sa skladovať tyrkysové šperky oddelene od ostatných kameňov a kovov. Na čistenie tyrkysu sa odporúča použiť mäkkú handričku a teplú mydlovú vodu. Vyhnite sa použitiu ultrazvukových čističov a chemikálií, ktoré môžu kameň poškodiť.
Tyrkys je fascinujúci drahokam s bohatou históriou a významom v mnohých kultúrach. Jeho krásna farba a jedinečné vzory z neho robia obľúbený materiál pre šperky a ozdobné predmety. S náležitou starostlivosťou môže tyrkys zostať krásny po mnoho rokov.
Parametre noža Dellinger ®
Celková dĺžka: | 260 mm |
Dĺžka ostria: | 150 mm |
Dĺžka rukoväte: | 100 mm |
Hmotnosť: | 135 g |
Radi vám pomôžeme s výberom alebo zodpovieme vaše otázky k produktom! Zavolajte na našu zákaznícku linku 702 049 048, ktorá je pre vás k dispozícii Po - Pi, 7:30 - 16:00!
Ostrenie kuchynského noža
pre ostrie noža odporúčame použitie diamantových a vodných brúsnych kameňov . Pokiaľ si nie ste 100% istí svojimi schopnosťami a šikovnosťou, obráťte sa na nás. Vaše nože Vám nabrúsime individuálne podľa Vášho priania. Pravidelne tiež organizujeme kurzy brúsenia nožov . Prípadne vyhľadajte profesionálneho brusiča vo Vašom okolí. Škody, ktoré by mohli vzniknúť pri neodbornom brúsení sú nevratné.
Čistenie kuchynského noža:
Čiastočky prichytené na povrchu čepele z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny, ktoré vyzerajú ako hrdzu. Avšak nehrdzavie ostrie noža, ale práve tie prichytené čiastočky. Na odstránenie sa bežne používa napríklad jedlá sóda, ktorá po namočení vytvorí „kašičku“ a starý korkový špunt.