Nôž gyuto/Chef je ideálny na všestranné využitie. Vďaka tomu, že sa chrbát noža a ostrie zužujú do špičky, má ideálny tvar pre každý druh krájania. Je vhodný na porciovanie mäsa, krájanie rýb, plátkovanie, čistenie mäsa a rýb, ovocia a zeleniny. Vyššie položený hrot Vám umožní aj kolískové krájanie byliniek alebo orechov. Názov „Gyuto“ znamená doslova „krájač mäsa“, čo naznačuje jeho pôvodný účel, ale tento nôž je dnes cenený pre svoju schopnosť zvládnuť širokú škálu kuchynských úloh.
Využitie:
Univerzálnosť: Gyuto je všestranný nôž vhodný na krájanie mäsa, rýb, zeleniny, ovocia a byliniek. Vďaka svojmu designu je ideálny pre širokú škálu kuchynských úloh.
Techniky rezania: Tento nôž je vhodný pre techniky ako je sekanie, krájanie, julienne (krájanie na tenké prúžky), chiffonade (jemné krájanie listovej zeleniny) a filetovanie.
Profesionálne domáce použitie: Gyuto je obľúbený ako medzi profesionálnymi kuchármi, tak medzi domácimi kuchármi, ktorí hľadajú jeden univerzálny nôž, ktorý zvládne väčšinu kuchynských úloh.
#ShowMore#
Ostrie noža
Ostrie nožov zo série Blue Stone VG-10 Damascus má rezné jadro z ocele VG10 , ktoré je veľmi dobre chránené proti korózii a vonkajšiemu mechanickému poškodeniu. Oceľ VG10 má jedinečnú ostrosť pri tvrdosti R61+/-1 Rockwella. Jadro z ocele VG10 je vložené medzi 66 vrstiev 2 nerezových ocelí rozdielnych tvrdostí (damascus steel), ktoré zaisťujú mimoriadnu odolnosť a húževnatosť. Pri výrobe je využité presné tepelné vákuové kalenie, ktoré poskytuje damaškovej oceli mimoriadnu odolnosť a pevnosť. Dokonale vyvážená čepeľ japonského tvaru a ručné brúsenie noža zaistí, že čoskoro zabudnete na ostatné nože vo Vašej kuchyni. Ostrá čepeľ umožňuje presné, ľahké a bezpečné krájanie. Je ideálny aj pre začiatočníkov, ktorí s týmito kuchynskými nožmi môžu ľahko pracovať. Nože SOK Blue Stone VG-10 Damascus sú skvelou voľbou pre tých, ktorí ocenia kombináciu estetiky a funkčnosti. Sú dôkazom nožiarskych majstrovstiev a predstavujú krásny a praktický doplnok do každej kuchyne.
Rukoväť noža
je vyrobená z kameňa tyrkysu, ktorý je vyhľadávaný pre svoju farbu a textúru. Kameň bol stabilizovaný za účelom dosiahnutia vyššej pevnosti a modrej farby.
Starostlivosť o tyrkys
Tyrkys je pomerne mäkký kameň, a preto je dôležité ho chrániť pred tvrdými nárazmi a poškriabaním. Odporúča sa skladovať tyrkysové šperky oddelene od ostatných kameňov a kovov. Na čistenie tyrkysu sa odporúča použiť mäkkú handričku a teplú mydlovú vodu. Vyhnite sa použitiu ultrazvukových čističov a chemikálií, ktoré môžu kameň poškodiť.
Tyrkys je fascinujúci drahokam s bohatou históriou a významom v mnohých kultúrach. Jeho krásna farba a jedinečné vzory z neho robia obľúbený materiál pre šperky a ozdobné predmety. S náležitou starostlivosťou môže tyrkys zostať krásny po mnoho rokov.
Parametre noža Dellinger ®
Celková dĺžka: | 345 mm |
Dĺžka ostria: | 210 mm |
Dĺžka rukoväte: | 130 mm |
Hmotnosť: | 290 g |
Radi vám pomôžeme s výberom alebo zodpovieme vaše otázky k produktom! Zavolajte na našu zákaznícku linku 702 049 048, ktorá je pre vás k dispozícii Po - Pi, 7:30 - 16:00!
Ostrenie kuchynského noža
pre ostrie noža odporúčame použitie diamantových a vodných brúsnych kameňov . Pokiaľ si nie ste 100% istí svojimi schopnosťami a šikovnosťou, obráťte sa na nás. Vaše nože Vám nabrúsime individuálne podľa Vášho priania. Pravidelne tiež organizujeme kurzy brúsenia nožov . Prípadne vyhľadajte profesionálneho brusiča vo Vašom okolí. Škody, ktoré by mohli vzniknúť pri neodbornom brúsení sú nevratné.
Čistenie kuchynského noža:
Čiastočky prichytené na povrchu čepele z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny, ktoré vyzerajú ako hrdzu. Avšak nehrdzavie ostrie noža, ale práve tie prichytené čiastočky. Na odstránenie sa bežne používa napríklad jedlá sóda, ktorá po namočení vytvorí „kašičku“ a starý korkový špunt.